Nyheder 2017

Nyheder 2017

Glædelig Jul og Godt Nytår


Her fra cirkus Møgelholt ønsker vi jer alle to og fire-benede en rigtig dejlig jul og et godt og lykkebringende nytår. Vi kigger tilbage på et dejligt år 2017 og frem mod et nyt år, som helt sikkert bliver godt og spændende.


Vi startede 2017 med at få det dejligste kuld røde ræveunger efter Izar og norske Runner, som vi så flot havde lånt af Evy. Det var igen en fantastisk oplevelse at have hvalpe, og det her kuld var ingen undtagelse. 7 skønne hvalpe og vi må sige, at året i høj grad var i de rødes tegn, og derfor præges forsiden i år af disse. Vi måtte naturligvis beholde to stk:-)


De to nye håb – smukke feminine Amber er en værre krudtugle, frygtløs og lidt vanvittigt. Rusty – den store glade dreng – mild og sød og lidt en Fedtmule.

Quando er også velfortjent på forsiden efter et fantastisk år. Startede for alvor sæsonen med DM-Guld for hold, 2 vinderplaceringer på samme weekend og en flot 5. vinder og Guns Choice på årets eliteprøve. Han er en dygtig dreng.

Resten af flokken har også været med. Twite er præmieret flot i begynderklassen og toppede på Unghundemesterskabet med at være suverænt bedste hund, lige indtil hun mistede den aller allersidste fugl. Skylark har klaret både sin B-prøve og working test i fin stil, Pipa har taget sig sine friheder efter lang tids rekreation, og Bolo og Izar har sørget for, at vi var godt hjulpet på jagterne. Vi sagde i efteråret farvel til vores gamle Derby, 12 år, elsket og savnet hver dag.


2018 bringer med sikkerhed en masse mere hund og dejlige oplevelser med familien og venner fra nær og fjern. Det glæder vi os til.


Glædelig jul og godt nytår


Kærlig hilsen

Luise & Kristian

Eliteprøven 2017


Årets største prøve - Eliteprøven blev i år afviklet på Schackenborg, og det var med stor glæde og spænding, at vi kunne stille både Pipa og Quando. Det var en prøve, hvor walk up var den primære afprøvning og dag 1 primært i et vådt og spændende engareal. Luise måtte se sig eye-wiped, det havde hjulpet, hvis Pipa IKKE havde ment, at hun vidste bedst hvor fuglen var. Til gengæld gik Quando en fantastisk og overbevisende prøve, og viste stort overskud over begge dage.

Kristian var derfor stolt over skytternes valg af Quando som Guns Choice, og ikke mindst 5. vinder med UDM.


Derby - Michnos Go Strike the Gold


Det var med stor tristhed og vemod, at vi d. 6.11. sagde farvel til Derby som blev 12 år. De fineste sølvfarvede sorte poter er gået sin sidste tur over regnbuen og her er nu et stort tomrum.


Vi tænker nu påDerby som den dejligste hund, med sit helt eget  specielle kærlige væsen. Gennem mange år Luise's trofaste følgesvend på markprøver, jagt og opsamling. Far til en række hvalpe i Danmark, Sverige og Tyskland, som vi med sikkerhed ved alle har fået hans store lyst til at arbejde og ukomlicerede kærlige sind.


Billeder på Derbys egen siden. Tusind tanker til Derby.

Blackthorn Quando suveræn i Vigsø


Det er svært ikke at prale, når vi skal fortælle om årets prøve i Vigsø. To dages prøve i det mest forblændende terræn  - barsk og smuk som Thy kan være, og som altid to meget jagtrealistiske prøver.


Quando gav sin far den bedste fødselsdagsgave ved at blive 1. vinder med certifikat på B-prøven - og dagen efter toppede han den med at vindw workingtesten. Sådan - på en weekend:

1. vinder med Cert og WT 1:-)


Pipa var såmænd også med, og lagde sig i slipstrømmen efter Quando med en fin 4.vinder på WT.

Kenneltræf 2017


søndag d. 9.7.2017 afholdt vi vores allerførste kenneltræf - og hvilken dag vi har haft. Tusind tak til jer alle sammen for jeres deltagelse - fra nær og fjern. Vores hvalpe kunne ikke have det bedre.


Alle tre kuld var repræsenteret, og Ulla Lindner styrede os sikkert gennem dagen med kompetent træning.


Billeder fra dagen ligger her i galleriet:-)

Retrievermesterskabet 2017

Mesterskabet 2017 blev en uforglemmelig oplevelse - Pipa blev startet for 1. gang i adskillige måneder efter lang tids skade. Det passede prinsessen og hun leverede en suveræn præstation og vandt hele gøjemøget dag 1 - kæmpe stort på en dag, hvor hele Danmarks elite hunde er til start.

Semifinalen.... der leverede Pipa også en flot præstaion men mor fejlede, og vi mistede en fugl - over and out:-) Men stolte er vi og mest af alt glade for at alle 4 ben er i orden:-)


DM for Hold 2017 og flot guldmedalje til Blackthorn Quando & Team Nordjylland


3.5.2017 blev DM for hold afviklet på Fur i Midtjylland. Det var som altid fra midtjydernes side et spændende, udfordrende og meget jagtrealistisk oplæg. Dagens præstation var flot, og da dagen var omme var Nordjylland A-point med centrum, men da vi som eneste hold havde et 19-tal blev Nordjylland nr. 1. Centrum nr. 2 og Fyn nr. 3.

Det var Quandos første DM og bare 3 år gammel gik han en fantastisk prøve, på alle 4 poster. For Kristian er det 8. DM medalje og den 3. guldmedalje, Balder og Izar har tidligere vundet DM.

Holdet 2017 var:

Kristian & Blackthorn Quando

Ove Simonsen & Lærkeredens Lærke

Poul Sørensen & Koko

Holder Davidsen og Thirsgaards I Caught Fire

Kaptain Poul-Erik Hansen med Fin Mikkelsen som vicekaptain.


De unge hunde på forårets prøver


Twite og Skylark har begge været i begynderklasse her i foråret på henholdsvis B-prøve og Working Test. Twite har også været til brugsprøve og bestod den flot. Det er altid spændende, at arbejde med de unge hunde. Blackthorn Quando har også været i ilden og placeret på både B-prøve og working test.


Møgelholts Painted Black Twite:

6.5.17 B-prøve Kulsø, 1. præmie begynderklasse

24.5.17 B-prøve Østjylland, 1. prømie og bedste hund begynderklasse


Leacaz Skylark:

25.3.17 Working Test Østjylland, WT3 begynder

16.4.17 B-prøve Sæby, 1. præmie begynderklasse

23.4.17 Working Test Centrum, WT4 begynderklasse


Blackthorn Quando:

25.3.17 Working Test Østjylland, WT5 vinderklasse

16.4.17 B-prøve Sæby, Udmærkelse

Hundehvalpeexit og nogle der bare blev:-)


Vi har nydt at have det dejligste kuld hvalpe på NOJCH SEJCH Viltvårdarns Runner og vores egen Izar. Alle hvalpe er rejst hjemmefra og vi har beholdt de to dejligste kuldklumper - Amber og Rusty. Vi nyder dem hver eneste dag. Runner er rejst hjem til sin mor i Norge, og i maj fulgte Flame efter. 

Leacaz Skylark 2. vinder på UWT 29.1.2017


Luise's englænder Leacaz Skylark deltog d. 29.1.2017 på uofficiel working test i Nørre Sundby. Skøn dag - gode poster og Skylark holdt hovedet koldt hele vejen. Også da hun skulle hente en dummy med en blafrende flyer, som hun joggede i 3 gange:-))

Sluttede som 2. vinder lige i hælene på Pipa's "Møgelholts Sound of Bubo Bubo, som sammen med Ole Kjeldgaard stod nr. 1.

En masse røde hvalpe:-)


Dejlige NJCH SEJCH Viltvårdarns Runner har d. 24.1.2017 født et flot kuld hvalpe efter vores egen NJCH DKBRCH Michnos Izar. 3 hanner og 4 tæver - alle stortrives og vi glæder os til at se dem vokse til. Runner er en dygtig mor, og vi prøver på at rapportere hjem til hendes egen mor i Norge:-) Følg hvalpene under Hvalpe 2017.