Nyheder 2015

Nyheder 2015

Glædelig jul og godt nytår


Vi ønsker alle venner, bekendte og familie en rigtig dejlig jul og et godt og lykkebringende nytår. Det er altid overraskende hurtigt som et år flyver afsted, og før vi ser os om er 2016 godt i gang  - med nye planer, nye aktiviteter og nye håb.


Her kan vi kigge tilbage på et år som igen stod i hundenes tegn. Årets har i særlig grad været Pipas og Quandos. Quando fyldte 1 år i november 2014 og lagde ud med begynderklassen, som han sikkert og overbevisende gennemførte. Åben klasse fulgte efter og her har han også lavet et solidt og overbevisende arbejde - han er præmieret med 1. præmie på både åben A og åben B og vinderplaceret på working test. Nu kan Kristian se frem til at prøve kræfter med vinderklassen i 2016.


Pipa har også i år givet Luise en masse fantastiske oplevelser. En af årets største oplevelser var turen til Chatsworth i England for at repræsentere Danmark, og efterfølgende er det blevet til vinderplaceringer i alle tre discipliner. Udmærkelse på B-prøve, 1. vinder på working test og slutteligt 1. vinder med certifikat på A-prøve. Vi glæder os enormt til 2016.


2015 var også året, hvor vi af forskellige årsager valgte at finde hvert sit nye gode hjem til Joey og Otus. Joey fordi han ikke trivedes med at være konkurrencehund og trængte til et hjem med mere ro, og Otus fordi hans hoftestatus ikke er til et hårdt liv med konkurrencer, jagter og opsamlinger. Begge hunde har nu hver deres fantastiske familie og vi hører dejlig nyt fra begge. Det er dejligt at se, at hundene så nemt tilpasser sig og elsker deres nye familier overalt. Vi savner dem - men ved vi har gjort det rigtigre for dem.


I 2016 glæder vi os til at se, hvad vores englænder - Leacaz Skylark har at byde på, vi er indtil videre vældig fornøjede med hende. Vi håber også på at byde et kuld hvalpe velkommen i foråret og med sikkerhed vil året byde på en masse dejlige timer sammen med gode venner. Vi glæder os allerede.

På gensyn derude i 2016:-)

 

14.12.2015 Pipa 1. vinder med Certifikat på Samsø


På en af de smukkeste decemberdage, vindstille og varmegraderne i den høje ende havde vi en skøn dag på Fyrbjerggaard på Samsø. Vinderklasse, 12 hunde og en masse flotte høje og hurtige fasaner. Pipa havde dagen, hvor sol, måne og stjerner stod i vores favør - og hun kvitterede med en flot placering som 1. vinder med certifikat.


Blackthorn Quando - nu med Åben A


Kristian drog afsted med Blackthorn Quando på Åben A på Sanderumgaard - de kom hjem med en flot 1. præmie og er nu således kvalificeret til Vinder klasse på både A og B-prøver. Det bliver spændende at se hvad sæsonen 2016 bringer af oplevelser:-)Blackthorn Quando - nu med Åben A


Kristian drog afsted med Blackthorn Quando på Åben A på Sanderumgaard - de kom hjem med en flot 1. præmie og er nu således kvalificeret til Vinder klasse på både A og B-prøver. Det bliver spændende at se hvad sæsonen 2016 bringer af oplevelser:-)

Blackthorn Quando's kvalifikationsprøve

Quando har med Kristian som chauffør d. 8.11.2015 bestået sin kvalifikationsprøve med en flot beskrivelse:

Han i største klasse, 2 år gammel, maskulint hoved, korrekt bid, øjenfarven matcher pelsen. God stærk hals, kunne ønske en fastere overlinje, muskuløse lår. Anelse højt ansat hale, en anelse højt på benene. Tilstrækkelige benstammer. Pæne poter. Bevæger sig med et godt afskub. Udmærket pels og farve.

28.9.2015 Velkommen til Skylark Leacaz


Mandag d. 28.9.2015 er vores hjem blevet beriget med den dejligste tævehvalp - Leacaz Skylark  - hentet hjem fra England fra velkendte Lee Hartis, Leacaz Gundogs.


Skylark forener en række spændende og anerkendte blodlinjer. Hendes far er FTW Lowforge Glenaveigh of Leacaz efter FTCH Lowforge Aragon of Leacaz. Glenaveigh har i år repræsenteret England ved Skinners, CLA og Chatsworth - en ung hanhund som viser stort potentiale.

Mor er Emmanygan Yonda efter FTCH Waterford Ganton.


Skylark har allerede taget huset og de andre hunde med storm og er veltilpas med mod på det hele. Sådan skal det være:-)


Se mere på Skylarks egen side her.

Nuthatch Blue Sky Pipa WT1

Weekenden d. 19.-20.9.2015 stod i prøvernes tegn, idet årets dobbeltarrangement WT og WT for hold løb af stablen i Nordjylland, et fælles arrangement mellem Nordjylland og Midtjylland. En forrygende weekend blev det for Pipa:

Lørdag: 1. vinder med 95 point

Søndag: Holdet placerede sig med en flot 5. plads og Pipa blev individuelt 6. vinder. Tak til holdkammeraterne Lars Nørgaard med Michnos Friend Chandler Bing og Per Værens med Becca.

30.8.2015 Blackthorn Quando placeret på Norsk Unghundemesterskab

Kristian førte Blackthorn Quando på årets unghundemesterskab i Østfold i Norge. En prøve som samlet tiltrak 270 hunde og mere end 70 hunde i unghundeklassen. Quando gik den indledende WT i fin stil og kvalificerede sig til semefinalen søndag. Disse løste han også flot, og fortsatte i finalen. Han sluttede på med en fin placering som 7. vinder.

Prøven var veltilrettelagt, og det var som altid en oplevelse at være sammen med en masse dejlige hundeførere fra Norge, Sverige og Danmark:-)

8.8.2015 B-prøve på Fussing Ø

Pipa og Luise deltog på region Østjyllands B-prøve. En reletivt enkel vinderklasse sendte 17 hunde videre til post 3, som til gengæld stillede store krav til hundene. 11 hunde fejlede på posten, og 6 gennemførte. Heraf Pipa som sluttede som 5. vinder med Udmærkelse.

Tror begge dommere var fornøejet med at se en hund igennem - og der gives gode råd og kommentarer på vejen ud.

18. - 19.7.2015 Vigsø

Årets sommerferie gik igen i år til Vigsø, hvor Region Midtjylland havde lavet to flotte prøvedage. Hundene rejste hjem med flotte resultater:


Blackthorn Quando - 1. præmie i åben klasse og bestået WT i åben med 17 point i gns.

Nuthatch Foxy Road Bolo  - 1. præmie i åben klasse

Nuthatch Blue Sky Pipa - bestået WT vinder med 16 point i gns.

I Sverige bor to frække røde hvalpe efter Viltvårdarns Puma og NJCH DKBRCH Michnos Izar, de har haft det som blommen i et æg hos Charlotte Wallmark. Så bliver hvalpe vist heller ikke kønnere:-)

4. - 5.7.2015 IWT 2015

Nuthatch Blue Sky Pipa kvalificerede sig til at repræsentere Danmark ved IWT 2015 i Tjekkiet på hold med Glen Mohrs Mia/Dorte Klarskov Mahler og Maxjan Ganton/Stig Andersen.

Desværre meldte løbetiden sig og vi måtte blive hjemme. Holdet indkaldte Maxjan Sally/Mette Andersen som reserve og præsterede et flot resultat.

6. -7.6.2015 International Retriever Event Chatsworth

Holdet som repræsenterede Danmark i 2015 på Chatsworth Estate i England. På holdet var:

Tanja Thorsen med Swaine Nidian

Steen Bisgaard med Sparkfield Hoofer

Peter Abel med Lærkeredens Sejer

Luise med Pipa


Det var en stor oplevelse at deltage og efterfølgende overvære WT for Open og Novice. Hundene gik godt, men på nogle poster ikke op til deres sædvanlige standard. Sådan er det med dyr.

Nuthatch Blue Sky Pipa med sine trofæer fra Field Trial i Northern Golden Retriever Association. I juni går turen igen til England - denne gang til Chatsworth Retriever Team Event som deltager på det danske hold.

Der bliver også tid til lidt træning i Yorkshire og forhåbentlig deltagelse på working test.

Blackthorn Quando har haft en forrygende debut på sin officielle karriere. 3 flotte 1. præmier og en Bedste Hund er det blevet til i begynderklasse, og første gang i åben klasse til endnu en flot 1. præmie.

Working Test er også på programmet, hvor begynder et bestået med en WT3 som bedste resultat.

26.2.2015 Pipa's Ugleunger fylder ét år i dag - det er ikke til at forstå, at det allerede er et år siden, at der kom 9 små sorte hvalpe til verden.

Her er det smukke Møgelholts Sound of Otus Scops

28.1.2015

NJCH DKBRCH Michnos Izar har i efteråret haft norske Viltvårdarns Runner til parring, og i dag blev der hos Evy Birkestrand født 6 røde guldklumper.

Kennel Møgelholt ønsker godt nytår