Nyheder 2022

Nyheder 2022

De nye håb 💖 

Hver eneste dag er der to glade unghunde, som hilser, logrer, hygger og laver ballade. 

Abergowans Tweed - kaldet River - er en herlig gut, en rigtig kammerat. Han er fræk og modig og lige som de skal være i den alder.

Møgelholts Sky MacDougall fyldte 1 år 24.12. og hun er ikke mindre sød og sjov. 


Vi finder det morsomt, at Rivers far, IGL vinder 2021 i 2022 også blev vinderplaceret ved det engelske mesterskab. Vinderen af IGL 2022 Turpinggreen Bohol har samme far som Leacaz Skylark, Dougalls mor, og 2. vinderen med Emmanygan Spring har samme morlinje som Skylark. Det glæder os og vi drømmer om, at disse to vil bringe os en masse dejlige oplevelser❤

 

UHA - som tiden er flyver! 

Nu kalder efterårets jagter og opsamlinger og vi nyder det i fulde drag. Det er nu en gang her, at hundene viser om de har lært noget af al træningen og alle indsatserne.


Twite og Icatch holder på i vinderklassen. Twite varmer op til Eliteprøven, som hun kvalificerede sig til på sidste års eliteprøve. De unge hunde er lige en tand for unge, så Quando og Daylight holder også på som sæsonarbejdere.

Pipa har fejret 13 års fødselsdag og Bolo runder 11, de nyder livet og gør stort set det der passer dem. Enhver hunds ret, når man er alderspræcident.

 

Møgelholts Sky MacDougall


Møgelholts Sky MacDougall stortrives. Julegaven fra 2022 vokser også med opgaverne og ligner en, der har fået det bedste fra både sin mor og far.

Møgelholts Bubbles of Clyde


Møgelholts Bubbles of Clyde flyttede i en ung alder også hjemmefra og helt til Bodø i Norge. Vores gode veninde Inger Elden kom desværre i en ulykkelig situation, da NOJCH Møgelholts Painted Black Pipit blev skadet, og da tog vi beslutningen om, at Clyde måtte flytte hjemmefra og fremover være Ingers wingman.


Det glæder os så meget at følge de to sammen. 

Blackthorn Icatch Vinderplaceret

Blackthorn Icatch debuterede i august i vinderklasse B. Hun er vokset så meget med opgaverne og hun gik en super flot prøve. Sluttede med en flot 3. vinder med CK.


Det bliver spændende at se hende udvikle sig i 2023. Nu står den på A-prøver og lidt hvalpeplaner, idet vi regner med at hun parres primo 2023.

På ferie i Yorkshire og Windsor

-

Yorkshire kaldte senere på sæsonen. Flere års planlægning blev endelig realiseret. Ja flere år, fordi coonaen satte en stopper for rejsen tidligere år, men nu gik turen afsted til England sammen med 8 gode venner. Vi havde fornøjelsen af at besøge John Stubbs, tidl. Head keeper for det brtiske kongehus på Windsor Great Park. Derfra gik turen til Yorkshires fantastiske område hvor træning for Wayne Mitchell og John Halstead var i fokus. Træningsjagt på agerhøns og det hele blev krydret med hygge og afslapning. England er fantastisk, the moor, lyden og synet af grouse, pubs, pints og den engelske humor. Det var herligt at være tilbage.

IWT Østrig og Capesthorne Hall, UK


2022 har igen været et år, der bød på udenlandsrejser og mange oplevelser. Dansk Retriever Klub holdt udtagelser til IWT og den engelske kennel klubs Team Event på Capesthorn Hall.

Udtagelserrne er eftertragtede og enormt spændende prøver. I år dannede vi igen hold med Flemming Nøhr Christensen og WTCH Saglandets Pinceps Ipé. Vi lagde godt ud og vandt Nutra Nuggets Cup.

Det gav billetten til IWT i Østrig, hvor vi havde to meget varme prøvedage. Prøven var hård ved både hunde og førere, de gjorde det godt de to gamle hunde, men Twite sled med varmen. Vi sluttede som nr xx.

Fra Østrig gik turen direkte til Capesthorne Hall til team eventen. Her var vores hold kammerater John Juel Henriksen med sin dygtige Stenhøjgårds Jenny og Henning Pedersen med Morgan, som også havde haft et forrygende forår med flotte resultater. Capesthorne Hall er en stor oplevelse. Opgaver som var korte og tekniske og nogle få lange. 

Velkommen Abergowan Tweed (River)


Vi har været så priviligerede at få mulighed for at købe en herlig hvalp fra Arlene og Ally Kenney, Perth Scotland. Abergowan Tweed blev fløjet hjjem i maj, og han tog hele rejsen i ro og mag. Vi er så tilpasse med hans sind og temperament, og han vokser godt med opgaverne.

Rejsen hjem betød togrejse fra Edinburgh til Manchester og så tre fly hjem, Manchester, Helsinki, København, Aalborg. Alt sammen klarede den lille gut så flot. Han fik mange venner undervejs😊

Rivers mor Leadburn Bonnie of Abergowan er FT-winner og hans far er Millbuies Ghillie (Amos). Amos vandt det engelske mesterskab IGL i 2021. Vi glæder os enormt meget over, at have ham i familien.

WT Champion Møgelholts Painted Black Twite


Twite har haft noget af en sæson, to working test har hun vundet. Først en almindelig og dernæst en mocktrial.

Det gjorde hende dermed til WT-champion. Vi er SÅ stolt og tilpas med hende. Morsomt, når det er eget opdræt. 

Soyas hvalpe 🧡


Kim og Henriettes dejlige tæve Soya, opdrættet hos os under navnet Møgelholts Fox in Orange, besluttede sig for, at hendes kuld ikke skulle være større end to. Det er nemlig nok til en flok!


DarkandStormy🧡 and RobRoy🧡


Asagi Hunt for Qash


Man kan ikke, som os, have mange hunde uden at der til tider skal tages beslutninger. Også af de svære.


En af dem i 2022 har været at omplacere Asagi Hunt for Qash. Ikke fordi han satte en pote forkert – det har han aldrig gjort, tværtimod, han er virkelig en dejlig hund, nem at træne og med flotte meritter.


Men en øjenlysning betød, at han ikke kan indgå i avl og derfor slår han nu sine folder i Sverige som prøve og jagt hund. Tak for at du passer så godt på ham Lajla🙏


Blackthorn Daylights hvalpe 💘


3. februar blev Daylights første kuld født.

5 hanner og 4 tæver.  Daylight klarede fødslen til UG og har været en prima mor for det. 

Hvalpene er efter DKBRCH Lockthorn Zippo Stoney.


De er også alle sammen rigtig godt på vej, tre stk. i Norge og resten i Danmark. Vi nyder at følge dem. 


De er opkaldt efter skotske floder - tilsat lidt bobler. Alle fortjener at have bobler i livet 🍾🥂


Møgelholts Painted Black Twite


Startede 2022 med at få den ærefulde titel som Nordjyllands mest vindende markprøvehund. 


Region Nordjylland indkalder hvert år resultater fra markprøver og udstillinger, og med afsæt i Twites fantastiske sæson 2021 kan vi nu nyde pokalen i hele 2022 🏆

Leacaz Skylarks julegaver 💘


Skylark  gav os juleaften en herlig gave med 6 skønne hvalpe, som vi have glæden af i vintermånederne. 2 drenge og 4 piger. De er alle nu godt på vej i deres skønne familier - undtagen Dougall - hun bliver her hos os. 

Hvalpene er efter Astraglen Goliath, en kombination vi har prøvet før.


Hvalpene er opkaldt efter skotske klaner, vi er nemlig lidt tossede med Skotland og da Skylarks aner er derfra, var det et nemt valg.